Hogna Brygg – Lidenskap og omtanke

I oktober 2016 åpnet vi dørene til Hogna Bryggs utsalg på Kotsøy, etter flere år med testbrygging. Lange dager med ombygging av lokaler og sveising og pussing av brygghus var over, fy søren det var stas!

På 2 måneder solgte vi 7500 liter øl, og folk kom langveis fra for å sikre seg juleølet Rudolf til ribba og juletorsken.

Snart et år etter har vi passert batch 50, og vi selger våre gyldne dråper i ca 100 dagligvarebutikker, på Vinmonopolet og div puber/restauranter. Vi har seks faste øl i dagligvare, pluss sesongøl, i Vinmonopolets butikker finner du foreløpig to faste pluss sesongøl.  Pr i dag kan vi produsere 130 000 liter i året, 1000-2000 liter i hver batch, vi har 1,5 årsverk i bedriften, og etter en del tekniske tilpasninger/forenklinger er det grei bemanning.

Norge har nesten ikke kornproduksjon for ølbrygging pr i dag, så vi kjøper mesteparten fra Finland, og spesialmalt fra England og Belgia. Men Trøndelag har tradisjoner for malting og ølbrygging, så vi håper å få på plass en trøndersk øltype i sortimentet. Aroma og smak får ølet av humle fra hele verden, men hovedsakelig fra USA og New Zealand. Honning,  einer/granskudd og andre lokale ingredienser blir spennende prosjekter i 2018.

Teamet bak Hogna Brygg teller ingeniørene/bryggerne (med skjegg J) Ola og Sturla med bakgrunn i oljebransjen, industrimekaniker/bonde og teknisk Petter Smart; Ingebrigt, bryggeassistent/selger Morten, og daglig leder/selger/bryggeassistent Liv; begge er øl-sommelierer.

Med den basen var det enkelt å ta beslutningen om å bygge brygghuset selv, med tanker fra Tine meierier som utgangspunkt. Prosjektering og ombygging ble i stor grad utført av gründerne selv, og med god rådgivning fra en tidligere bryggmester hos et regionalt bryggeri ble brygghuset en suksess.

Lave kostnader på brygghuset gav oss anledning til en større investering i tappelinja, Wilma. bokstappemaskin fra Colorado. Boks som lagringsmedium er optimalt, ingen lys-

og luftpåvirkning gir udiskutabel kvalitetsøkning, og panteordningen gjør oss til en miljøvinner. Vi har varmegjenvinning fra produksjonen og leverer masken til et bakeri og til dyrefor, det er viktig for oss å være en del av en bærekraftig framtid.

Hogna Brygg er det første mikrobryggeriet i Norge som satser på boks fra dag 1, og vi har allerede nådd et av våre mål; å bli leverandører til de norske turisthyttene.

I lokalmat-konkurransen Det Norske Måltid 2017 fikk vi bekreftet kvalitetskravet vårt da Rødskjegg ble kåret til årets øl i Norge.

 

 

Vårt motto «Det beste ølet er ikke brygget enda» er bryggmester Olas mantra, og han finner stadig nye vinklinger på øltypene.

Følg oss i et nytt spennende år😊

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.