Hogna var så heldige å få brygge sammen med noen av kollegene våre i bransjen i 2019, vi startet forsåvidt høsten 2018 med en tur til Kreta og Solo Brewery. Aka Kjetil Jikiun, grunnlegger av Nøgne ø.

Ola traff Kjetil da de var dommere i en hjemmebryggkonkurranse i Molde, og fant tonen fort. Så ble det Kreta-tur, brygging og olivenhøsting på bryggsjef Ola. Det ble en Blonde Ne Barley Wine på 11,5%, heftige greier!

Sharing is caring 🙂

Så kom Kjetil på besøk på Kotsøy sommeren 2019, da ble Antagonist 2 brygget, en IPA med Aurora kveik. Spennende, første ølet vi brygga med kveik. Resultatet: 3,8 på Untappd, og rimelig kjapt utsolgt.

Neste i rekka ble Antagonist 3.03, trippel IPA på 10% brygget på trøndersk malt fra Bonsak Gårdsmalteri. All ære til Bodil og Tyson, de har lagt en ny dimensjon til smakene i ølet vårt.

Bådin i Bodø inviterte Ola oppover i januar, resultatet ble det «kraftigst humla ølet i Bådins historie», Tropic Trønder !

Ola var også ute hos Mike på Reins Kloster, og som «vanlig» når Ola er ute på tur ender vi opp med en IPA 🙂 Denne gangen en brut-versjon i butikkstyrke, og da Mike tok turen over fjorden og opp til oss gjorde de en helt «smashing» (pun intended), sjokopladeporter med Havsnø salt fra Aukra. Chocolate Seasurf fikk en dobbel gullmedalje i London og er fast i sortimentet til Hogna.

Vi er også så heldige at hjemmebryggemiljøet gjerne besøker oss, og vi har de siste årene brygget vinnerølet for en festival på Beistad. I 2019 var det Schei/Vikan bryggelag som gjorde en fantastisk cascadian hos oss.

Hogna Brygg er fotballpolitisk nøytral, derfor var det enkelt for oss å si ja til å brygge en engelsk pale ale for fanklubben Liverbirds i Trondheim. Vi gjorde den i samarbeid med Marc på Gulating Sirkus Shopping, og Liverbirds ble så populær at vi nå har den i fast sortiment.

Hver vår brygger Hogna øl av bjørkesevje sammen med Erik hos Midtpunktet Bryggeri. Ideen kom Erik med en gang vi var i Steinkjer og holdt ølsmaking, og hvert år brygger vi forskjellige versjoner. Sevje var tidligere brukt både som drikkevann om våren, det ble laget vin og sirup av sevja. Vi har valgt å gjøre den som en saison, for å linke den opp mot gårdsøl-tradisjonene i Europa forøvrig.