• NorskNorsk
  • EnglishEnglish
  • Hjem
  • Hogna Øl
    • Sterkøl
      • Bean Dream Supreme
      • Biskop – utsolgt
      • Blikkstille
      • Blitzen
      • Chocolate Seasurf
      • Crispy Boi
      • Cupid
      • Even More Hops
      • Farm to Table Serien – Needs Translation
      • Flux Capacitor
      • Humlesnurr – Honning NEIPA – Needs Translation
      • Ildsjel
      • Just another kirsebær sour – utsolgt
      • Just another mango passionfruit smoothie – utsolgt
      • Kardinal
      • Luminator Double IPA
      • Metropolitt- utsolgt
      • Misty Mountain Tops
      • Papá Noel
      • Pave
      • Rødskjegg
      • Voyager #250
      • Vixen BA
      • Whole Lotta Hops – utsolgt
      • Widowmaker – utsolgt
      • X: fatlagret serie
    • 4.7%
      • 1332
      • Albion – English Best Bitter – Needs Translation
      • Barte Serien
      • Blåtime
      • Calcutta Black Edition – utsolgt
      • Calcutta Serien
      • Fargo
      • Gull
      • Halo: Gose Serien – utsolgt
      • Kyoto
      • Liverbirds
      • Misty Mountain Hops
      • Rav
      • Rudolf
      • Solsprett
      • Stjerneskudd
      • Tasty Darkness
      • Tussmørke
  • Nyheter
  • Utsalg
  • Om Hognabrygg
  • Design din egen etikett
  • Menu Menu
  • Sustainability Award (2021)
  • Gaselle (2021)
  • People of Hogna Brygg
  • Den Norske Måltid
  • History
  • Location

Bærekraftsprisen 2021

Video Muted by Default

 SparebankSMN1 :

Bærekraftsprisen 2021 går til Hogna Brygg!

Bryggeriet fra Kotsøy er kåret til den mest bærekraftige blant utstillerne på Trøndersk Matfestival i 2021. Konkurransen var knivskarp, men Hogna Brygg gikk av med seieren. Det er det gode grunner til, og her er deres historie: smn.no/nyheter

Kriterier for Gaselle-bedrifter:

  1. Levert godkjente regnskaper
  2. Minst doblet omsetningen over fire år
  3. Omsetning på over en million kroner første år
  4. Positivt samlet driftsreultat
  5. Unngått fallende omsetning
  6. Vært aksjeselskap

Hogna Brygg har oppfyllt alle kravene og slutter seg til en eksklusiv liste med bedrifter som har oppnådd denne utmerkelsen.

Hverdags – gjengen

Ola Raphaug
mailto:ola@hognabrygg.notel:+4748022319

Ola Raphaug

Bryggsjef og hophead

Megahumlete ipa, juice-like pales, tropiske bomber, fatlagrede mesterverk på boks, nasjonalt prisvinnende imperials, doble gullmedaljer, fine dining pilsner, sure fruktbomber, og ekstremt fyldige og smakfulle mørke øl – dette er noen av ølstilene Ola har gitt oss som oppskrifts-magiker og brygger hos Hogna Brygg. Han er humle-hvisker og malt-magiker i ett, en mester i balansering av smaker.

Hogna Brygg
Liv Bogen
mailto:liv@hognabrygg.notel:+4799318510

Liv Bogen

Daglig leder og potet

Absloutt beste mulig kvalitet, ingen kompromisser eller snarveier, - dette er Hognas mantra med Liv som leder. Ingen essenser i vårt bryggeri, og aller helst norske ingredienser. Holder kontakten med kunder og leverandører, har til enhver tid oppdatert bryggeplan (cirka), ett øye på regnskapet, og elsker å møte gjestene våre på festivaler og ølsmakinger. Utdannet seg til ølsommelier da hun oppdaget hva hun hadde gått glipp av som vindrikker. Hopper gjerne inn i produksjonen for en dag eller to, liker å jobbe med mye forskjellig.

Hogna Brygg
Mike Malott
mailto:mike@hognabrygg.notel:+4793028740

Mike Malott

Brygger og designer

Mike vokste opp i skyggen av Yakima Valley. Allerede i 16-årsalderen var han en erfaren hjemmebrygger, og hobbyen ble også yrkesvei etter studiene; Bachelor i Brygging og Destillering fra Heriot-Watt University i Scotland. Interessen for gode smaker førte ham til Italia som utvekslings-student i ett år, før han tok veien nordover og etter hvert takket ja til å berike Hogna Brygg med sine kunnskaper og humørfylte historier. Som Ola er han en humleglad brygger, matinteressen har gjort ham til en tryllekunstner med kryddertilsetninger, og self-made designer som han er, har han ansvaret for både web - og etikettdesign hos Hogna.

Hogna Brygg

Alltid parat – gjengen

Morten Svardal

Morten Svardal

Produksjon og arrangement

Smaksglad og humørfylt, sosial bussjåfør med ekstrajobb i Næringsbygget hvor bryggeriet holder til. Tok ølsommelier-utdanning under bryggelaugs-perioden, og har vært både i produksjon og vedlikhold. Tar gjerne en dag bak tappetårnet på arrangementer, og diskuterer mat og drikke - kombinasjoner.

Hogna Brygg
Sturla Bogen

Sturla Bogen

Teknisk sjef / utvikling

Utgangspunktet for Hogna Brygg var da Sturla kom hjem med en pose maltekstrakt og erklærte at han skulle bli ølbrygger. Resultatet overbeviste både familie og venner, og bryggelaug ble stiftet. Som teknisk tegner fra oljebransjen, er han alltid på når det gjelder utvikling og forbedringer. Han designet brygghuset vårt etter å ha besøkt x antall bryggerier og studert løsninger, og resultatet var at testbatchene var for bra til å gå i renna. Elsker tekniske nyvinninger, rustfritt stål, og øl.

Hogna Brygg
Ingebrigt Enlid

Ingebrigt Enlid

Petter Smart - vedlikehold og problemløsning

Ser løsninger der andre ser problemer, mekaniker og melkebonde Ingebrigt har alltid forslag å komme med, uansett utfordring. Bygget om bryggverk og gjæringstanker sammen med sveiseren vår, Mathias. Sørger for vedlikehold og iverksetting av nye (som gjerne er gamle og brukte) maskiner, og stiller opp i produksjonen og på arrangementer. Har i likhet med resten av Hogna-gjengen, en svakhet for rustfritt stål.

Hogna Brygg
Finalist 2020
Winner 2017

Det Norske Måltid

Det norske Måltid er en høyt ansett nasjonal konkurranse  innen mat og drikke for norske produsenter. Det er vanligvis 36 kategorier, hvor tre finalister i hver kategori kjemper om den høythengende prisen. I kategorien øl deltar både små og store bryggerier, og juryen består av øl/vinkelnere og kokker, bl.a fra landslaget. https://www.detnorskemaltid.no

Fra start til 5 års bursdag :-)

  • 2014

    Fantastisk smakfull lokal mat, hvor er den lokale drikken?

    Hognabrygg startet egentlig da Sturla kom hjem med en pose maltekstrakt og ville prøve ut en gammel drøm; å brygge sitt eget øl. Resultatet ble en frisk pale ale, og da neste prosjekt var klart for smaking serverte han en kraftig sjokolade-porter. Familie og venner ville ha mer, og Ingebrigt og Morten ble med i bryggelauget.

    Under en fjelltur i Oppdalsfjellene fikk vi servert fantastisk middag etter lange dager i fjellet, ofte laget med lokale råvarer. Drikken til maten var ikke lokal, og en tanke ble født; tenk om vi kunne gitt turistene noe lokalt også på drikkesida?

  • 2015:

    Testbrygging i melkebua, vannjustering og vørter

    Ølbrygging som hobby ble straks mer seriøst da den erfarne hjemmebryggeren Ola Raphaug ble med i bryggelauget. Utallige testbrygg gjæret ute i melkebua i 2015; pales, wit, golden, stouts, ipa, bitter, og nerdeversjon nr 3,4 av pale og 4,2 av ipa. Gode tilbakemeldinger fra både øldommere og andre øl-elskere gjorde at tanken om et eget bryggeri kanskje ikke var så umulig?

    På slutten av året begynte vi for alvor å se etter mulige lokaler i nærmiljøet.

    2015:

  • 2016

    Våre første brygg!

    Da Coop’en måtte legge ned høsten 2015 ble et perfekt lokale for et bryggeri tilgjengelig, og etter en intensiv besøksrunde hos bryggerier i Trøndelag og Oslo startet prosessen med ombygging av lokalet og bryggehjørnet. Miljø, gjenbruk, og bruk av lokale krefter er viktig for Hognagjengen, og derfor var det enkelt å velge ombygging av brukt utstyr som grunnregel for bedriften. Melketanker ble bygget om til brygghus, gjæringstanker og annet produksjonsutstyr. Pakkemaskin, samlebånd, vekt og annet rustfritt utstyr ble anskaffet brukt fra andre lokale bedrifter, og fikk et nytt hjem hos Hognabrygg. Nå var tiden kommet for å tenke på identitet, og Tormod hos Dynamis Design jobbet frem en logo som representerte alt vi ønsket å uttrykke. De fire greinene representerer de fire bygdene hvor Hognabryggs eiere bor rundt Forollhogna, de fire  hovedingrediensene i ølbrygging, og de fire gründerne selv. Ringen i midten er et symbol for vårt satsning på boks som lagringsmedium for kvalitet, den viser til gjenbrukstanken som er grunnlaget for drifta vår, og ikke minst miljøbevissthet. Ølene våre er resultatet av en glødende interesse for smak, høye krav til kvalitetsingredienser, og et smule nerdete forhold til  humle, gjær og rustfritt stål .

    I oktober 2016 hadde vi 3 testbrygg klare fra vårt nye brygghus, og ettersom bryggene var for gode til å tømmes ut tappet vi 3000 liter øl på flaske. Familie og venner stilte opp, og etter en 14 timers tappedag var alt klart. Utsalget ble åpnet, og alt forsvant på 3 uker. Så for å kunne holde utsalget åpent, kjøpte vi inn øl fra våre venner i trønderske bryggerier, og fikk vist kundene våre det store utvalget vi har i Trøndelag. Da neste bryggerunde var unnagjort, hadde vi fått vår nye bokstappemaskin, Wilma fra Wild Goose. Tays kom over fra Boulder i Colorado for å sette opp Wilma, lære oss å bruke og vedlikeholde henne. Og siden har Wilma tappet, tappet og tappet…

  • 2017

    Nye gjæringstanker og Årets øl!

    Produksjon og salg går over all forventning, og vi må investere i flere gjæringstanker. Kjøpe-tanker, faktisk, det er ikke tid til å bygge selv dette året. Behovet for logistikk og administrasjon fører Liv inn i daglig drift, og Ola får tid til å lansere flere nye typer øl.

    Et av dem er Rødskjegg, Olas eget juleøl, som han tar med inn i Hognabrygg og videreutvikler. Så får vi høre om en nasjonal konkurranse, Det Norske Måltid. Åpent for alle norske bryggeri, og bedømming av bl.a lederen for kokkelandslaget, dette hørtes da spennende ut?!

    Vi meldte inn Rødskjegg, og lang historie kort: Rødskjegg ble Årets Øl i Norge i 2017.

    Hakeslepp, veldig stolte, lett forfjamset, og veldig glade :-)  Dette var en bekreftelse på at vi brygget kvalitetsøl, det var en bekreftelse på at valget av boks istedet for flaske også var et kvalitetsvalg, og det gav oss en plass i bryggeriverden.

    2017

  • 2018:

    Hognabrygg til folket!

    Fantastisk start på året i Stavanger, utdeling av prisen Årets Øl til Rødskjegg :-)

    Vi holder ølsmakinger, konserter og pubkvelder på bryggeriet, og er så heldige å bli invitert på ølfestivaler rundt om i landet. Beste jobben: å få treffe så mange smaks-interesserte mennesker!

  • 2019:

    Lokal malt og humlerakett

    I 2019 lanserte Hognabrygg sitt første øl brygget med trøndersk malt fra Bonsak Gårdsmalteri, og det fortsetter vi med! En utrolig fylde og smak, det gir oss en fantatisk smaksbakgrunn for mengdene med humle som Ola elsker å fokusere på. Samarbeid med lokale produsenter gir også muligheter for spesialmalt, og gir enda større varisjonsmuligheter i smak.

    Heldigvis er det mange som liker våre gyldne dråper, vi må hente inn flere nye gjæringstanker. Rødskjegg har gitt oss et ansikt også i Horeca-verden, og vi får venner i puber rundt i Norge. For å følge opp mottoet vårt: det beste ølet er ikke brygget ennå, bygger Hognagjengen en humlerakett for å få enda mer smak og aroma ut av humlene vi smaksetter øler med. Og våre allsidige og dyktige eiere elsker å utfolde seg med rustfritt stål :-)

    2019:

  • 2021:

    To nye gjæringstanker, Gasellebedrift, Bærekraftspris

    Produksjonen øker stadig, flere gjæringstanker blir montert, og vi ansetter en brygger til, Mike. Utdannet brygger med erfaring fra både vin og øl-bransje, og selfmade designer på web og f.eks etiketter. Her fikk vi et kolumbi-egg som passer perfekt inn i vår kreative gjeng. I forbindelse med Matfestivalen i Trondheim fikk vi årets Bærekraftpris, for miljøtanken som ligger til grunn for driften og for god økonomisk drift. Det økonomiske resultatet er også grunnlaget for utnevnelsen Gasellebedrift 2021, rask vekst og god økonomi isammen.

  • 2022

    Trønderplanken!

    Nå har vi så mange øl brygget på trøndersk malt at vi lanserer Trønderplanken når vi skal holde ølsmakinger. Utpå våren kommer også vår bestselgere Gull og Rødskjegg brygget på trøndersk malt, ikke bare gir det mer smak, det er også viktig for oss å støtte opp om andre lokale bedrifter. Vårt fokus på lokale råvarer gir oss også en plass blant ERG-produsenter, vi er stolte representanter for det trønderske smaks-mangfold :-)

    Og endelig nærmer vi oss slutten av corona-årene, forespørsler om ølsmakinger, festivaler og andre arrangement eksploderer. Vi gleder oss enormt til å treffe andre øl-elskere i sommer!

    2022

Bryggeriet på Kotsøy, Norges varmeste sted!

Hogna Brygg Production Facility

From the Road

Forollhogna National Park

Forollhogna

Hogna Brygg from the side

Outlet Shop

Ola with a Laptop

Calculating

Liv with a 30 liter key keg

Kegging

Ingebrit waving

Canning Day

Blending Day

Barrel Aging

Picture from Chocolate Seasurf Collab

Brew Deck

Picture from Collab

Honey

Ola og Mike

Packing Beer

Team 1

Team

Team 2

Team

Strategy Meeting

Planning
  • Phone Number

    +47 993 18 510

  • Address

    Hogna Brygg,

    7387 Singsås, Norway

  • TELEFON:

    +47 993 18 510

    +47 993 18 510

  • EPOST:

    post@hognabrygg.no

    liv@hognabrygg.no
    post@hognabrygg.no

  • ADRESSE:

    Hogna Brygg, 7387 Singsås

    Hogna Brygg, 7387 Singsås, Norway

  • Instagram
  • Facebook
  • Untappd
  • Newsletter
  • Det Norske Maltid
Scroll to top